full screen background image
Search
Τρίτη 4 Αύγουστος 2020
  • :
  • :

Αποκάλυψη για το CUPRA Formentor!

Το CUPRA Formentor είναι το πρώτο μοντέλο που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τη CUPRA και το crossover υψηλών επιδόσεων συνδυάζει το DNA της μάρκας με τη σχεδίαση και την κατασκευή του μέλλοντος, προσφέροντας ένα εμβληματικό μοντέλο που συνδυάζει την πολυπλοκότητα, την καινοτομία καθώς και μία δυναμική εμπειρία οδήγησης.

To CUPRA Formentor, πήρε το όνομα του από το πιο όμορφο και άγριο ακρωτήριο στο ισπανικό νησί της Μαγιόρκα, στις Βαλεαρίδες.

Το αυτοκίνητο ενσωματώνει όλα τα χαρακτηριστικά αυτής της τοποθεσίας που γίνονται εμφανή στην εξωτερική σχεδίαση του crossover υψηλής απόδοσης, όπως τα βράχια του ακρωτηρίου, που ενέπνευσαν τη σχεδιαστική ομάδα για τις πλαϊνές του γραμμές που φανερώνουν δυναμισμό και αίσθηση κίνησης, δίνοντας παράλληλα έμφαση στο συναίσθημα.

To αμάξωμα θυμίζει ένα ισχυρό όχημα παντός εδάφους και οι διαστάσεις του οχήματος αποτυπώνουν τέλεια αυτό το μείγμα χαρακτηριστικών ενώ καλύπτουν επιτυχώς τις ανάγκες των πελατών. Το CUPRA Formentor έχει μήκος 4.450 χλστ. και πλάτος 1.839 χλστ. Το ύψος του είναι 1.511 χλστ. παρέχοντας αξιοσημείωτο ύψος για όλους τους επιβάτες, το οποίο, σε συνδυασμό με το μεταξόνιο των 2.680 χλστ., προσφέρει σημαντική χωρητικότητα στους πίσω επιβάτες, χώρο αποσκευών 450 λίτρων καθώς και μεγάλη σταθερότητα.

H εκφραστική εξωτερική σχεδίαση του CUPRA Formentor ταιριάζει απόλυτα με το υψηλής ποιότητας εσωτερικό του, το οποίο παρέχει αίσθηση νεωτερισμού και sportiness, σεβόμενο της αξίες της μάρκας.

Το ταμπλό που δίνει την αίσθηση ότι αιωρείται βρίσκεται σε οριζόντια διάταξη, ενισχύοντας τη μεγιστοποίηση της εκφραστικότητας τους οχήματος, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τις πόρτες που παρέχουν επιπρόσθετα διάφορες λειτουργίες ασφαλείας όπως ανίχνευση τυφλών σημείων και exit assist.

H πανοραμική οθόνη των 12 ιντσών στο ταμπλό με online λειτουργίες πλοήγησης, αποτελεί πηγή λειτουργικότητας και συνδεσιμότητας στους επιβάτες. Η τεχνολογία βρίσκεται στο προσκήνιο μέσα στο αυτοκίνητο χάρη στην ενσωμάτωση του digital cockpit που παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες οδήγησης ακριβώς μπροστά στον οδηγό, ο οποίος ενθουσιάζεται από το νέο τιμόνι που ενσωματώνει το κουμπί εκκίνησης κινητήρα και CUPRA mode selector.

Ταυτόχρονα, τα μπάκετ καθίσματα (διαθέσιμα σε Petrol Blue και μαύρο δέρμα) δίνουν την αίσθηση της ελαφρότητας, ενώ παράλληλη τονίζουν τα διαπιστευτήρια επιδόσεων του CUPRA Formentor, καθώς ο οδηγός κάθεται χαμηλότερα και σε πιο εργονομική και σπορ θέση.

Κλείνοντας, το CUPRA Formentor θα λανσαριστεί αρχικά με δύο κινητήρες υψηλών επιδόσεων. Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται ένας 2.0lt TSI υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης με συνολική ισχύ 310 ίππων και ροπή 400Nm που προσφέρει την απόλυτη έκφραση του DNA της μάρκας CUPRA. Ο κινητήρας αυτός θα συνδυαστεί με τεχνολογία 4Drive που παρακολουθεί συνεχώς την οδήγηση για να τροφοδοτήσει με ισχύ το σωστό τροχό, στον ακριβή χρόνο που χρειάζεται.

Η δεύτερη έκδοση εφοδιάζεται με έναν βενζινοκινητήρα 1.4lt TSI 150 ίππων, συνδυασμένο με τον ηλεκτρικό κινητήρα 85 kW με μπαταρία ιόντων λιθίου 13 kWh, που επιτρέπει στο CUPRA Formentor να επιτύχει τις επιδόσεις που οι πελάτες περιμένουν, πάντα σε αρμονία με την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στο περιβάλλον. Στην πραγματικότητα, ο κινητήρας αυτός παρέχει συνολική μέγιστη ισχύ 245 ίππων και ροπή 400Nm με ηλεκτρική αυτονομία περίπου 50 χιλιομέτρων.

Και οι δύο συνδυασμοί κινητήρων επωφελούνται από ένα κιβώτιο ταχυτήτων DSG με διπλό συμπλέκτη που βοηθάει τις αλλαγές των ταχυτήτων να γίνουν πιο ομαλές. Η τεχνολογία shift-by-wire είναι σχεδιασμένη ώστε ο επιλογέας ταχυτήτων να μην συνδέεται με το κιβώτιο μηχανικά αλλά να χρησιμοποιεί ηλεκτρονικά σήματα για τις αλλαγές. Η τεχνολογία προσθέτει υψηλότερα επίπεδα επιδόσεων, αλλά προσθέτει μία νέα διάσταση στην οδηγική απόλαυση. Και όταν οι οδηγοί θελήσουν μία ακόμα πιο διαδραστική οδηγική εμπειρία, τα χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι κάνουν τη σύνδεση μεταξύ οχήματος και οδηγού πιο στενή.

Οι πωλήσεις του CUPRA Formentor θα ξεκινήσουν το τελευταίο τετράμηνο του 2020.

Περισσότερες φωτογραφίες: