full screen background image
Search
Πέμπτη 24 Οκτώβριος 2019
  • :
  • :

Η BMW παρουσιάζει τη νέα Χ6 [video]

Η BMW αποκαλύπτει μία νέα έκδοση του μοντέλου που αποτέλεσε το έναυσμα για ένα καινοτόμο, πολύ ιδιαίτερο είδος αυτοκινήτου: το Sports Activity Coupe (SAC)…

Η νέα BMW X6 συνδυάζει την ευελιξία και προσαρμοστικότητα ενός SAV με τη γοητεία ενός coupe, καθώς η τρίτη γενιά X6 υιοθετεί μία καθαρή, αποκλειστική σχεδιαστική φιλοσοφία που αναδεικνύει την επιβλητική παρουσία της.

Η προηγμένη τεχνολογία κινητήρα και πλαισίου συνδυάζεται με πλούτο καινοτομιών υπέρ μιας σπορ και ταυτόχρονα πολυτελούς οδηγικής εμπειρίας. Όπως η προκάτοχός της, η νέα BMW X6 θα παράγεται στις ΗΠΑ στο εργοστάσιο του BMW Group στο Spartanburg, ενώ το λανσάρισμα στην αγορά θα γίνει το Νοέμβριο του 2019.

Η νέα BMW X6 έχει αυξηθεί κατά 26 χλστ. σε μήκος από το προηγούμενο μοντέλο (στα 4.935 χλστ.) και κατά 15 χλστ. σε πλάτος (στα 2.004 χλστ.), την στιγμή που είναι κατά 6 χλστ. χαμηλότερη (στα 1.696 χλστ.) και συνδυάζει έντονες, δυναμικές αναλογίες με γραμμωμένο αμάξωμα. Το μεταξόνιο του αυτοκινήτου έχει αυξηθεί κατά 42 χλστ. στα 2.975 χλστ.

Η μεγάλη, μάσκα της BMW είναι το πιο εντυπωσιακό στοιχείο στη φυσιογνωμία της Χ6, με τα εξωτερικά άκρα της να εφάπτονται τους προβολείς υπό γωνία.

Η νέα BMW X6 διατίθεται για πρώτη φορά προαιρετικά με μία φωτιζόμενη μάσκα BMW, που αναδεικνύει το συνολικό στυλ με μία νότα αποκλειστικότητας. Ο φωτισμός ενεργοποιείται με το άνοιγμα ή το κλείσιμο του αυτοκινήτου, αλλά ο οδηγός μπορεί να τον διαχειριστεί και ανεξάρτητα, ενώ η λειτουργία φωτισμού της μάσκας είναι διαθέσιμη και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Η νέα BMW X6 διατίθεται από το λανσάρισμα σε εκδόσεις xLine και M Sport, πέραν της βασικής έκδοσης. Οι δύο εκδόσεις εξοπλισμού φέρουν τα δικά τους ιδιαίτερα, σχεδιαστικά χαρακτηριστικά.

Το εσωτερικό της νέας BMW X6 δημιουργήθηκε με γνώμονα μία αποκλειστική και δυναμική οδηγική εμπειρία. Καθαρές δομές χαρίζουν στην καμπίνα μία σύγχρονη και σπορ εμφάνιση.

Η σχεδίαση του cockpit, μαζί με τη νέα διάταξη και σχεδίαση των στοιχείων ελέγχου, ενσαρκώνει μία προηγμένη, αναθεωρημένη εκδοχή της γνωστής οδηγοκεντρικής προσέγγισης BMW, την ώρα που η νέα BMW X6 θα διατίθεται στάνταρ με δερμάτινη επένδυση Vernasca.

Το εσωτερικό προσφέρει ένα υψηλό επίπεδο μεταβλητότητας, χάρη στις διαιρούμενες (40:20:40) πλάτες των πίσω καθισμάτων που μπορούν να αναδιπλώνονται για αύξηση της χωρητικότητας του χώρου αποσκευών από 580 στα 1.530 λίτρα.

Στη λίστα προαιρετικού εξοπλισμού ξεχωρίζουν τα πολυλειτουργικά καθίσματα με λειτουργία μασάζ για τον οδηγό και το συνοδηγό, το αυτόματο σύστημα ελέγχου κλιματισμού τεσσάρων ζωνών, οι θερμοηλεκτρικές ποτηροθήκες, η χρήση κρυστάλλινων στοιχείων σε ορισμένα χειριστήρια, η Πανοραμική κρυστάλλινη ηλιοροφή  Sky Lounge, το πακέτο Ambient Air για αρωματισμό εσωτερικού και το Ηχοσύστημα Bowers & Wilkins Diamond + 3D Surround.

Η γκάμα κινητήρων που διατίθεται για τη νέα BMW X6 στο λανσάρισμά της περιλαμβάνει δύο βενζινοκινητήρες και δύο εκδόσεις diesel τελευταίας γενιάς. Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται μία BMW M με νέο βενζινοκινητήρα V8 530 ίππων. Η BMW X6 M50i πλαισιώνεται από την BMW X6 M50d με εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα diesel 400 ίππων και ένα κουαρτέτο υπερσυμπιεστών.

Παράλληλα, ένας straight-six βενζινοκινητήρας με ισχύ 340 ίππων κινεί την BMW X6 xDrive40i, ενώ η BMW X6 xDrive30d χρησιμοποιεί έναν εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα diesel με 265 ίππους.

Όλες οι εκδόσεις της νέας BMW X6 πληρούν τις απαιτήσεις του προτύπου εκπομπών ρύπων EU6d-TEMP, ενώ το σύστημα εξαγωγής M Sport -στάνταρ και στα δύο M μοντέλα- διατίθεται προαιρετικά για τις υπόλοιπες εκδόσεις της BMW X6 ή ως εξοπλισμός του πακέτου M Sport, και χαρίζει μία μοναδική και έντονα συναισθηματική χροιά ήχου από την εξάτμιση.

Όλα τα νέα μοντέλα BMW X6 διατίθενται στάνταρ με ένα οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic, ενώ το ευφυές σύστημα τετρακίνησης μεγιστοποιεί την πρόσφυση, την ευελιξία και την κατευθυντική ευστάθεια. Η τελευταία γενιά του συστήματος BMW xDrive κατανέμει και πάλι τη ροπή μεταξύ εμπρός και πίσω τροχών μεταβαλλόμενα, και ανάλογα με τις εκάστοτε απαιτήσεις, με τη διαφορά ότι τώρα λειτουργεί με μεγαλύτερη ταχύτητα και ακρίβεια. Σε περιπτώσεις που δεν απαιτείται μετάδοση σε όλους τους τροχούς, η κίνηση μπορεί να κατανέμεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς για μείωση της κατανάλωσης, ενώ το σύστημα xDrive εξακολουθεί να δίνει έμφαση -μεταφέροντας περισσότερη ροπή- στους πίσω τροχούς, κυρίως σε περιπτώσεις δυναμικής οδήγησης.

Τέλος, οι σπορ ικανότητες του αυτοκινήτου ενισχύονται από το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό Μ στον πίσω άξονα, που διατίθεται στο πλαίσιο της έκδοσης M Sport ή σε συνδυασμό με το προαιρετικό πακέτο xOffroad.

Περισσότερες φωτογραφίες: