Presentations

Βλέπουμε το νέο Ηyundai i10 [video]

Η Hyundai Motor αποκάλυψε το ολοκαίνουργιο i10 στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (IAA) του 2019. Το νεότερο μοντέλο στην σύγχρονη γκάμα της εταιρείας διαθέτει νέο δυναμικό σχεδιασμό, ολοκληρωμένο πακέτο συνδεσιμότητας καθώς και προηγμένα συστήματα ασφαλείας.

Αρχίζοντας από την ιστορία, αξίζει να σημειώσουμε ότι το i10 από την πρώτη του εμφάνιση το 2008 αποτελεί ένα επιτυχημένο μοντέλο για τη Hyundai στην Ευρώπη, ενώ όπως και η προηγούμενη γενιά του μοντέλου έτσι και το ολοκαίνουργιο i10 σχεδιάστηκε, εξελίχθηκε και κατασκευάστηκε στην Ευρώπη.

Με νεανικό χαρακτήρα…
Ο δυναμικός και μοντέρνος σχεδιασμός του ολοκαίνουργιου i10 αναδεικνύει την αντίθεση μεταξύ των μαλακών επιφανειών και των επιθετικών γραμμών. Σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, το νέο i10 έχει βελτιωμένες αναλογίες.

Η εξωτερική του εικόνα είναι διαφοροποιημένη, με χαμηλωμένη οροφή (20 χλστ.) και πιο πλατύ αμάξωμα (20 χλστ.). Αυτές οι βελτιώσεις πλαισιώνονται από τις νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, με αποτέλεσμα μια ενεργητική και ευέλικτη εμφάνιση.

Εμπρός, η πιο φαρδιά μάσκα εκφράζει έναν σπορ χαρακτήρα ενσωματώνοντας τα στρογγυλά φώτα ημέρας LED που προσδίδουν μια εκλεπτυσμένη κυψελοειδή δομή.

Στο πίσω μέρος, δύο οριζόντιες πτυχώσεις διασπούν τις μαλακές επιφάνειες και διαπερνούν τα πίσω φωτιστικά μέσα, ενώ η πλάγια όψη της νέας γενιάς i10 έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να παρέχει μέγιστο εσωτερικό χώρο.

Συνδυάζοντας την πρακτικότητα με την τεχνολογία…

Στα ενδότερα, το εσωτερικό του νέου i10 προσφέρει νεανική αίσθηση χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τη χρηστικότητα. Ένα από τα σημαντικά στοιχεία του εσωτερικού χώρου είναι το επιπλέον πλάτος του οχήματος, την ώρα που έχουν αυξηθεί και οι θήκες για μικροαντικείμενα, με κυριότερο αυτών το νέο χώρο αποθήκευσης πάνω από το ντουλαπάκι του συνοδηγού.

Επίσης, χάρη στο μεγαλύτερο μεταξόνιο του, το νέο i10 αποτελεί ένα 5θέσιο μοντέλο, ενώ ο 252 λίτρων χώρος αποσκευών του αυτοκινήτου αποτελεί έναν από τους καλύτερους χώρους αποσκευών στην κατηγορία του.

Από άποψη τεχνολογίας, το κορεάτικο μικρό μοντέλο μπορεί να υποστηρίξει τα Apple CarPlay και Android Auto προβάλλοντας τις λειτουργίες τους στην έγχρωμη οθόνη αφής των 8 ιντσών, ενώ διαθέτει και την ασύρματη φόρτιση κινητού τηλεφώνου, που μέχρι πρότινος συνηθίσαμε να βλέπουμε σε αυτοκίνητα μεγαλύτερης κατηγορίας.

Επίσης, διαθέσιμη ως επιλογή είναι και η πλατφόρμα Connected Car που επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν σημεία ενδιαφέροντος (POI) και να στέλνουν τα αποτελέσματα αναζήτησης απευθείας στη δορυφορική πλοήγηση του αυτοκινήτου, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να ρυθμιστεί ακόμα και πριν μπει κάποιος στο αυτοκίνητο.

Με δύο βενζινοκινητήρες…

Το ολοκαίνουργιο i10 θα διατίθεται με δύο κινητήρες βενζίνης. Ο πρώτος είναι ένας τρικύλινδρος (MPi) 1.000 κ.εκ. με 67 ίππους και 96 Nm ροπής, ενώ ο δεύτερος είναι ένας τετρακύλινδρος (MPi) 1.200 κ.εκ. με 84 ίππους και 118 Nm ροπής.

Και οι δύο κινητήρες διατίθενται με δύο επιλογές για τη μετάδοση, οι οποίες αποτελούνται από ένα μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων και ένα αυτόματο κιβώτιο (AMT) επίσης πέντε σχέσεων.

Όσο για τη διάθεσή του στην ελληνική αγορά, αυτή είναι προγραμματισμένη για τις αρχές του επόμενου έτους.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Related posts
First ImpressionsOn The RoadPresentations

Νέα Alfa Romeo Milano: Αλφίστας μιας νέας εποχής...

Auto NewsEcoFirst ImpressionsNewsOn The RoadPresentations

BYD: Η Κινέζικη Άνοιξη στην Ελλάδα!

First ImpressionsOn The RoadPresentations

Loncin XWolf 1000: Ο «λύκος»...

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!