Roadtrips

Μια ξεκούραστη περιπέτεια στην Κύπρο με το νέο Nissan Note…

…Οι ξεκούραστες περιπέτειες είναι αυτές που χρειάζονται εφαρμογή στην ζωή μας, όποια διαδρομή κι αν επιλέξουμε…!!!

Το ραντεβού είχε κλειστεί από καιρό, όταν ο καλός φίλος Νεόφυτος Χριστοδούλου από τον Κυπριακό οργανισμό τουρισμού, με ρωτούσε αν είχα σκοπό να κατέβω στην μεγαλόνησο για το μεγάλο ποδηλατικό ραντεβού της χρονιάς. Χωρίς δεύτερη σκέψη, απάντησα καταφατικά! Έτσι λοιπόν μετά από 5 ημέρες βρισκόμουν στο κάθισμα του γεμάτου αεροπλάνου των Κυπριακών αερογραμμών αναμένοντας την πολυπόθητη απογείωση που θα με οδηγούσε σε μια ακόμη περιπέτεια. Αυτή την φορά ξεκούραστη!

Την εποχή αυτή οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης καλύπτονται από κύμα ψύχους που κάνει δύσκολη την ζωή των αθλητών, ιδιαιτέρως των αθλητών της ποδηλασίας. Ο Φεβρουάριος είναι ένας μήνας σημαντικός για την προετοιμασία των περισσοτέρων σπορ. Φτάνοντας στην Λάρνακα ξαφνιάστηκα ευχάριστα καθώς στην παραλαβή των αποσκευών υπήρχαν πολλοί επιβάτες που ανάμεναν να παραλάβουν τα ποδήλατά τους!

Η Κύπρος είναι ένα νησί στα νοτιοανατολικά της Μεσογείου θάλασσας και επηρεάζεται κλιματικά από τις αέριες μάζες της Αφρικής. Το περισσότερο διάστημα ο καιρός είναι ηλιόλουστος ακόμη και στην καρδιά του χειμώνα. Για μένα είναι η τέλεια απόδραση καθώς βρίσκομαι σε ένα περιβάλλον όπου με άνεση μπορώ να απολαμβάνω μέρη που βρίσκονται πολύ κοντά στην Τόχνη όπου μένω το τελευταίο διάστημα που επισκέπτομαι το νησί!

Αυτή την φορά η περιπέτεια ήταν ξεκούραστη καθώς το μεταφορικό μέσο που επιστράτευσα ήταν το νέο Nissan Note που θα με ταξίδευε στους ήσυχους δρόμους του Αγροτουρισμού του νησιού. Η Τόχνη είναι μία περιοχή που βρίσκεται πάνω στον οδικό άξονα μεταξύ Λάρνακας και Λεμεσού, περίπου 15 λεπτά από το νέο αεροδρόμιο της Λάρνακας. Είναι ο τόπος μαζί με τον Καλαβασσό και την Σκαρίνου όπου επιλέγουν να καταλύσουν οι αθλητές καθώς βρίσκονται στο επίκεντρο των ποδηλατικών διαδρομών όπου συνδυάζονται άνετα προορισμοί τόσο στα ορεινά όσο και στα παράλια! Είναι όμορφο θέαμα όταν βλέπεις το πρωί να ξεχύνονται μέσα από τα στενάκια ποδηλάτες χαμογελαστοί και να χάνονται στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα! Οι κεντρικές πλατείες και τα λιθόστρωτα δρομάκια είναι η πρωινή βόλτα όλων των τουριστών καθώς εφαρμόζουν το ρητό που λέει «Νους Υγιείς εν σώματι υγιεί». Τελειώνοντας τον πρωινό καφέ ,στην μικρή αυλή του ξενώνα «eveleos» η ματιά μου έπεσε πάνω στο νέο Nissan Note που φωτίζονταν από τις πρωινές ακτίνες του ήλιου, ανοίγοντας την όρεξή μου για μια βόλτα.

Η οδήγηση στους Κυπριακούς δρόμους πέραν των αυτοκινητοδρόμων, αποτελεί μια πρόκληση για όλους τους Ευρωπαίους, καθώς τα πάντα κινούνται ανάποδα! Κατευθύνομαι προς το Σταυροβούνι όπου εδώ και πολύ καιρό είχα την επιθυμία να επισκεφθώ και να ανάψω ένα κερί παίρνοντας την ευλογία του γέροντα που ζει εκεί πάνω στα ψηλά. Μια περιοχή με αρκετά ορειβατικά μονοπάτια γύρω της, κατάλληλα για πεζοπορία και ΜΤΒ, αλλά και ξεκούραστες τοποθεσίες όπου κανείς μπορεί να παρκάρει το αυτοκίνητό του και να απολαύσει την θέα, που πάνω από το Σταυροβούνι αγναντεύει όλη την Κύπρο. Αρκετοί εφοδιάζονται με ποδήλατα που ενοικιάζουν από το οργανωμένο Bike Park της Τόχνης, προκειμένου να περάσουν μια μέρα στις διαδρομές του Ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4 στην Κύπρο.

Τα μονοπάτια της πίστης περνούν από εδώ! Σημαντικό ρόλο έπαιξε η Ι.Μ. Σταυροβουνίου στην μετά Χριστόν εποχή, καθώς αποτέλεσε την πρώτη βάση της Χριστιανοσύνης στα δύσκολα βήματα της για να πορευθεί σε όλη την Οικουμένη. Εμπειρία ζωής το περπάτημα μέσα στο μοναστήρι που ακόμα φιλοξενεί υλικά που χρησιμοποιήθηκαν κατά την κατασκευή του. Τόπος κατάνυξης για πολλούς πιστούς, Στο πάρκινγκ της Ι.Μονής ανεβαίνουν πολλά τουριστικά λεωφορεία με κόσμο που επιθυμεί να ανάψει ένα κεράκι ακόμη και αν δεν μπορεί να μπει μέσα όπως είναι το γυναικείο φύλο.

Κατηφορίζοντας οι κλειστές στροφές του Σταυροβουνίου, ανοίγουν την όρεξή μου και σκέφτομαι να επιστρέψω προς τον Καλαβασσό για να γευθώ μια μερίδα κυπριακής σεφταλιάς στην γραφική μικρή πλατεία, που μαζεύει τους περαστικούς επισκέπτες. Ο Γιώργος και η Ελένη διατηρούν ένα μικρό καφενεδάκι που σερβίρει πολλά καλούδια σε όσους επιλέξουν το μεσημέρι να βρεθούν στα τραπεζάκια του. Εδώ στην Κύπρο η μεσημεριανή εικόνα είναι τα μικρά καφενεδάκια ,που υπάρχουν σχεδόν παντού, ετοιμοπόλεμα να ικανοποιήσουν μερίδα των επιθυμιών της κοιλίας!


Απόλαυση, η ανταλλαγή απόψεων καθώς θες δεν θες έρχεσαι σε κοινωνία με τους κατοίκους που με την σειρά τους απολαμβάνουν πέρα από την Ζιβανία και λίγο μεσημεριανό χαρτάκι. Ο ξενώνας μου είναι κοντά. Οι μεγαλύτεροι λένε πως μετά το φαγητό επιβάλετε λίγη ξεκούραση. Παίρνω τον σύντομο δρόμο της επιστροφής γιατί το βράδυ ξεκινά το φημισμένο Καρναβάλι της Λεμεσού όπου θέλω πολύ να επισκεφθώ! Η ξεκούραστη διαδρομή που επέλεξα να κάνω σήμερα έγινε ακόμα πιο ξεκούραστη και οικονομική με το νέο Nissan Note όπου με τους τεράστιους χώρους του ταξιδέψαμε σε έναν ιερό τόπο με άνεση και ασφάλεια μεγάλη. Αλλά γι αυτά του τα προτερήματα θα σας μιλήσω ..λίγο αργότερα… Οι ξεκούραστες περιπέτειες είναι αυτές που χρειάζονται εφαρμογή στην ζωή όλων μας ,όποια διαδρομή και αν επιλέξουμε!

 

 

Related posts
...in Greece!Roadtrips

Στις ορθοπλαγιές του Λάκμωνα με Ford Ranger και Raptor!

...in Greece!Roadtrips

Στην Γορτυνία με το Renault Kadjar 1.3 TCe...

...in Greece!Roadtrips

Στην Άνω Μηλιά με Isuzu D-Max…

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!