Race NewsRacesWe the North

Στις 12-13 Σεπτεμβρίου το 53ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ.

Ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης διοργανώνει στις 12-13 Σεπτεμβρίου το 53ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ., δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ασφάλτινων Ράλλυ.

Η τήρηση του Ειδικού Πρωτοκόλλου Υγιεινής και Ασφάλειας Αγώνων Ράλλυ που ισχύει σήμερα για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού Covid-19 επιβάλλει την πλήρη ταύτιση με τις υποδείξεις της Υγειονομικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α. και ο Α.Ο.Θ. δε θα μπορούσε να αποκλίνει από αυτές.

Το κέντρο του 53ου Ράλλυ Δ.Ε.Θ. θα βρίσκεται στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής όπου θα είναι συγκεντρωμένες όλες οι δραστηριότητες του αγώνα. Το Γυμνάσιο της Δημοτικής  Ενότητας Ανθεμούντα θα φιλοξενήσει το service park, ενώ στον ίδιο χώρο θα διεξαχθούν ο τεχνικός έλεγχος των αγωνιστικών αυτοκινήτων το απόγευμα του Σαββάτου 12 Σεπτεμβρίου, η εκκίνηση του αγώνα το πρωί της Κυριακής 13 Σεπτεμβρίου και ο τερματισμός του το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Με γνώμονα τη διευκόλυνση των αγωνιζομένων, ο σχεδιασμός του αγώνα είναι παρόμοιος με αυτόν των τελευταίων ετών και περιλαμβάνει πέντε ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 72 αγωνιστικών χιλιομέτρων, ενώ τα συνολικά χιλιόμετρα του αγώνα είναι 223. Οι διαδρομές «Γαλάτιστα-Πετροκέρασα» και «Χολομώντας» θα διεξαχθούν από 2 φορές, ενώ η ειδική «Γαλάτιστα-Λιβάδι» κλείνει τον αγώνα και αποτελεί την power stage του 53ου Ράλλυ Δ.Ε.Θ. που πριμοδοτείται με επιπλέον βαθμούς.

Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα εκκινήσουν από το Γυμνάσιο της Γαλάτιστας το πρωί της Κυριακής και θα κατευθυνθούν προς τις ειδικές διαδρομές «Γαλάτιστα-Πετροκέρασα» και «Χολομώντα» πριν επιστρέψουν στο service park για τις απαραίτητες επισκευές. Ένα δεύτερο loop των ίδιων διαδρομών θα ακολουθήσει στη συνέχεια, ενώ μετά το δεύτερο service των αγωνιστικών θα διεξαχθεί η τελευταία ειδική του αγώνα, η power-stage «Γαλάτιστα- Λιβάδι». Μετά την ολοκλήρωση και της τελευταίας διαδρομής τα αγωνιστικά θα επιστρέψουν στο Γυμνάσιο της Γαλάτιστας για τον τερματισμό, το απόγευμα της Κυριακής.

Related posts
MotorsportRace News

Ο Ιορδάνης Σερδερίδης στο Ράλλυ Σαφάρι...

MotorsportOther RacesRace News

Εντυπωσιακή «εκκίνηση» για το Rotax MAX Challenge…

MotorsportRace News

Στις 13 - 14 Απριλίου το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας!

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!