full screen background image
Search
Παρασκευή 15 Οκτώβριος 2021
  • :
  • :

Από τον Θερμαΐκό στο… Γαλαξίδι με το Subaru Outback 2.0D

Ψυχική ανανέωση!

Αχ τι όμορφη που γίνεται η ζωή μας όταν αφιερώνουμε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο μας στον εαυτό μας;

Αλήθεια, πόσες φορές δε θελήσαμε να «την κάνουμε» έτσι ξαφνικά σε «άλλη γη και άλλα μέρη» προκειμένου να ξεφύγουμε από τη μιζέρια και την πίεση της καθημερινότητας, που ελλοχεύουν ύπουλα στη ζωή μας;

Σίγουρα πολλοί από εσάς θα αναρωτιέστε αν υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που το έχουμε κάνει και με ποιο κόστος πραγματοποιήθηκε αυτή η απόδραση…

Σχεδόν σε κάθε αυτοκίνητο που έχουμε την τύχη (προνόμιο για να μην είμαστε και αχάριστοι) να οδηγούμε, προσπαθούμε να… «την κάνουμε» γενικώς και ειδικώς.

Το λεγόμενο δημοσιογραφικό test-drive αποτελεί πάντοτε ένα έναυσμα για μια δυνατή φόρτιση των μπαταριών μας.

Το μεγάλο βάγκον της Subaru, το Outback, ξεσήκωσε τη διάθεσή μας θετικά από το πρώτο βλέμμα, καθώς με τη ματιά μας ήδη ταξιδεύαμε στην «άπλα» των χώρων του.

Έτσι, χωρίς δεύτερη σκέψη «τα φόρτωσα τα πράγματα και έφυγα από το σπίτι»!

Καθ’ οδόν βρήκαμε και συνταξιδιώτη που μπορούσε να ανεχτεί όλες τις παραξενιές μας, οι οποίες ακόμη ανέπνεαν τις «τζούρες» του Θερμαϊκού κόλπου.

Η μεγάλη ευθεία που διασχίζει την Πιέρια γη αποτελεί τον καλύτερο δρόμο για φυγή, μιας και τα χιλιόμετρα καταπίνονται με γρήγορους ρυθμούς καθώς πάντοτε επιθυμούμε να φεύγουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα από ότι μας σκοτώνει!

Συνήθως όταν ξεκινά ένα ταξίδι πάντα οι επιβάτες του συνηθίζουν να κάνουν ένα τυπικό πρόγραμμα, που εντός του φροντίζουν να συμπεριλάβουν και κάποια σημεία ανάπαυσης.

Όταν όμως οδηγείς ξεκούραστα -όπως οδηγούσαμε εμείς καλή ώρα- τότε δε βλέπεις την ώρα που θα έρθει η σειρά σου για να πάρεις θέση πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου που η κίνησή του απλά προκαλεί τον οδηγό κάθε είδους να βρεθεί στα χέρια του.

Πιο γρήγορος ο «μικρός» Παμπούκης από εμένα που προτίμησα ειλικρινά να αφεθώ στη λειτουργία του cruise control και την ασφάλεια του συστήματος Eyesight που φροντίζει «πολύ πριν από μας… για μας»!

Τα Τέμπη σηματοδοτούν και το πέρασμά μας από τη γη του Βορρά στο θεσσαλικό κάμπο των ηρωικών Αγροτών του Κιλελέρ, που κάποτε έγραψαν τη δική τους ιστορία στο βιβλίο της ζωής.

Αφήνοντας πίσω μας την πόλη της Λαμίας και σκαρφαλώνοντας πλέον προς το θρυλικό Χάνι της Γραβιάς, διαπιστώσαμε πως ο δείκτης της δεξαμενής καυσίμου δήλωνε αμετακίνητος από τη θέση του, δίνοντάς μας μια κατανάλωση που κυμαινόταν κοντά στα 6,5 λίτρα, τιμή που θα ζήλευαν αρκετά 1.400άρια αυτοκίνητα που σίγουρα θα αγκομαχούσαν στη διάρκεια της διαδρομής μας.

Στην περιοχή του Βαγονέτο και της Άμφισσας τα χώματα έγιναν κατακόκκινα αλλάζοντας το σκηνικό που ξεδιπλώνονταν μπροστά στα μάτια μας.

Το άνοιγμα του κόλπου της Ιτέας προκλητικό για τη διάθεσή μας που άλλαξε και η ηρεμία του ταξιδευτή ήδη είχε κυριεύσει τις ψυχές μας.

Μια μικρή παράκαμψη στην ιστορική πόλη των Δελφών κρίθηκε επιβεβλημένη, καθώς εκεί πάνω ο καφές έχει ιδιαίτερη αξία όταν τον πίνεις έχοντας ενίοτε «ξεχωριστή παρέα» τη σοφία και το αρχαίο πνεύμα που διέπει αυτούς που έζησαν κάποτε στην περιοχή που χαρακτηρίζεται ως ο ομφαλός της γης!

Η μικρή κωμόπολη του Γαλαξιδίου είναι μια περιοχή που συναντώνται οι θρύλοι του παρελθόντος και ενώνουν τις ιστορίες και τους μύθους τους με τη ναυτική παράδοση της επαναστάσεως του 1821, όταν οι Έλληνες ονειρεύτηκαν την ελευθερία τους και έκαναν τα δικά τους όνειρα!

Τα καταλύματα εδώ είναι παλιά αρχοντικά, πλήρως αναπαλαιωμένα και περικλείουν μέσα τους την αίγλη της εποχής εκείνης, παντρεύοντας την με την θαλασσινή αύρα που συντροφεύει τον κουρασμένο ταξιδιώτη που μαγεμένος εξακολουθεί να περπατά στα στενά δρομάκια που ενώνουν το λόφο του Γαλαξιδίου με το λιμάνι.

Μετά από το άνετο ταξίδι που είχαμε με το Subaru Outback, το παζλ της διαφορετικότητας ήρθε και συμπλήρωσε ένα πλούσιο γεύμα που απολαύσαμε στο ιστορικό ταβερνάκι της «Άννας» στην προκυμαία, όπου κάποτε αποτελούσε προπύργιο των ατρόμητων καπεταναίων της εποχής, οι οποίοι όργωναν τις θάλασσες για ένα καλύτερο αύριο και επιστρέφοντας μαζεύονταν και πάλι στο γνώριμο ταβερνάκι προκειμένου να διηγηθούν τις περιπέτειες που έζησαν στα ταξίδια τους.

Η μαγεία των μεγάλων αυτοκινήτων όπως είναι το Subaru Outback αποτυπώνεται μοναδικά με τη χρηστικότητα που χαρίζει στους επιβάτες του, όταν αυτοί το οδηγούν στα ομορφότερα ταξίδια της ζωής τους.

Απεριόριστοι οι χώροι του, ξεκούραστο το οδήγημά του, «τρελή» η παλέτα των τεχνολογικών εφαρμογών του, άπιαστη η ασύμμετρη τετρακίνηση του που συνδυάζεται αρμονικά με το κόστος μετακίνησής του το οποίο ξαφνιάζει.

Ακριβώς 388 χιλιόμετρα χωρίζουν την Θεσσαλονίκη από το ιστορικό Γαλαξίδι, που για να φτάσει κανείς απαιτείται χρόνος περίπου 4 ωρών και 17 λεπτών, ενώ σε κάτι τέτοια ταξίδια πραγματικά είναι που χαίρεσαι να συνταξιδεύεις με ανθρώπους δικούς σου, που ξέρουν να απολαμβάνουν τη μαγεία της εναλλαγής των εικόνων, που έχουν τη δυνατότητα να σε καθηλώνουν στην θέση του οδηγού, όσο μακριά και αν πας!