full screen background image
Search
Τρίτη 19 Ιανουάριος 2021
 • :
 • :

Ford Ranger Raptor Black Force: Όταν η επίταξη θα γίνει αναγκαία…

Αναμφισβήτητα, οι μέρες που περνάμε όλοι μας είναι δύσκολες και ίσως οι δυσκολότερες των τελευταίων ετών, αφού έπειτα από μια δεκαετή κρίση, έκατσε στην πλάτη μας τόσο μια πανδημία, όσο και ένας γείτονας που κάθε άλλο παρά φιλικός είναι. Έτσι, έχουμε από τη μία την υγειονομική κατάσταση της χώρας σε κυριολεκτικό κλονισμό, με τη λέξη «επίταξη» των ιδιωτών να φιγουράρει τελευταία, και από την άλλη τον Σουλτάνο να σουλατσάρει στην ανατολική μεσόγειο και να μη μας αφήνει σε ησυχία…

Το μυστήριο της πανδημίας φαίνεται να βρίσκει τη λύση του στο προσεχές μέλλον, αλλά το παιχνίδι του Σουλτάνου φαίνεται ότι θα συνεχίσει να μας ταλαιπωρεί.

Όταν λοιπόν έρθει η μέρα που η λέξη επίταξη θα «μεταπηδήσει» από τα θέματα υγείας στα στρατιωτικά, τότε το πρώτο όχημα που θα μας έρθει στο μυαλό θα είναι το βελτιωμένο Ranger Raptor της Βροχίδης – Χατζής Α.Ε., με τη συμβολική ονομασία “Black Force”…

Το Raptor, το οδηγήσαμε σχετικά πρόσφατα και η εμπειρία που μας άφησε ήταν πραγματικά από τις πιο ενδιαφέρουσες των τελευταίων ετών (δες εδώ), αφού ήταν κυριολεκτικά ισοπεδωτικό σε κάθε τερέν και με την υπογραφή της Ford Performance ξεπερνούσε το χαρακτηρισμό pick-up και άγγιζε τα όρια της αγωνιστικής υπερβολής!

Αντίστοιχα όμως ισοπεδωτικό είχαμε βρει παλαιότερα και το ειδικά τροποποιημένο Ford Ranger της Βροχίδης – Χατζής (δες εδώ), που από ένα «απλό» αγροτικό, μεταμορφώθηκε σε ένα πραγματικό άρμα μάχης!

Όπως αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς, ο συνδυασμός «Raptor και Χατζής» μόνο εντυπωσιακά πράγματα μπορεί να προσφέρει, τη στιγμή που σε κάνει να αναρωτιέσαι πόσο πιο «τούμπανο» μπορεί να γίνει το «όπλο» της Ford Performance…

Και να που τελικά γίνεται!

Η Ford Βροχίδης – Χατζής χρησιμοποίησε ως βάση το Ranger Raptor και με έμπνευση την τεχνογνωσία, την πολυετή εμπειρία και την προσωπική αγάπη του κ. Τάσου Χατζή για τα τετρακίνητα οχήματα κατάφερε να κάνει κάποιες επεμβάσεις, με σκοπό τη μεγαλύτερη ικανοποίηση των πελατών της. Οι επεμβάσεις αυτές έχουν να κάνουν με αύξηση τόσο των δυνατοτήτων του οχήματος, όσο και της ασφάλειας.

Αναλυτικά:

 • Προστέθηκαν ελαφριά θερμοηχομονωτικά φύλλα σ’ όλη την καμπίνα (ουρανό, πάτωμα, πλάτη και πόρτες), ώστε μαζί με την αναβάθμιση του υπάρχοντος ηχοσυστήματος (με νέα ηχεία, subwoofer, ενισχυτή, ειδικές καλωδιώσεις) να υπάρχει μια πιο ποιοτική αναβάθμιση του παρεχόμενου ήχου, από τα ίδια χειριστήρια του αυτοκινήτου.
 • Τοποθετήθηκε σύστημα καμερών 360° για πλήρη έλεγχο σε διαδρομές off-road, αλλά και σε συνθήκες εντός πόλεως, που έχει και τη δυνατότητα να καταγράφει σε περίπτωση ατυχήματος ή να ενεργοποιεί το συναγερμό, ενώ η απεικόνιση γίνεται μέσω της εργοστασιακής οθόνης.
 • Αναβαθμίστηκε το σύστημα infotainment ώστε να υποστηρίζει τα Apple CarPlay και Android Auto, ενώ πλέον ο χρήστης μπορεί να συνδέσει το κινητό του με την οθόνη και να εγκαταστήσει όποια εφαρμογή επιθυμεί (από Google Maps, μέχρι τηλεόραση, κ.α.).
 • Τοποθετήθηκε σύστημα συναγερμού με τηλεματικές λειτουργίες και GPS, που μπορεί να πραγματοποιήσει αναγνώριση ιδιοκτήτη, έλεγχο της κατάστασης του αυτοκινήτου (ακόμα και από απόσταση), εκκίνηση και σβήσιμο κινητήρα, κ.α.
 • Προστέθηκαν ηλεκτρικά, αυτόματα αναπτυσσόμενα σκαλοπάτια, που ανοίγουν με το άνοιγμα των θυρών και κλείνουν με το κλείσιμο αυτών, ενώ έχουν τη δυνατότητα να αντέχουν βάρη μέχρι 350 κιλών.
 • Τοποθετήθηκε LED φωτισμός στο χώρο φόρτωσης και αμορτισέρ για ομαλό άνοιγμα της πίσω πόρτας.
 • Ενσωματώθηκαν εντός της εργοστασιακής μάσκας μπάρες φωτισμού LED με τα άκρα αυτών να είναι διάχυσης, για πλήρη φωτισμό σε όλο το μπροστινό πεδίο.
 • Τοποθετήθηκε κάμερα νυχτερινής πορείας infrared, που ανιχνεύει ότι βρίσκεται μπροστά από το αυτοκίνητο ακόμη και στα 400μ. και το προβάλει στην οθόνη του infotainment, ενώ έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί ακόμα και σε συνθήκες ομίχλης ή χαμηλής ορατότητας.
 • Αλλάχτηκαν τόσο τα μπροστινά φωτιστικά σώματα, όσο και τα πίσω, με το σύνολό τους να είναι LED και τα εμπρόσθια να θυμίζουν αυτά της Mustang.
 • Τοποθετήθηκε 100% μπλοκέ διαφορικό στον μπροστινό άξονα για επιπλέον δυνατότητες αναρρίχησης ή υπερπήδησης εμποδίων, το οποίο μάλιστα είναι ηλεκτρομαγνητικό και απεμπλέκεται από μόνο του όταν η ταχύτητα ξεπεράσει τα 30 χλμ./ώρα για την αποφυγή βλαβών στο μπροστινό σύστημα.
 • Δίνεται η δυνατότητα για τοποθέτηση αυτοκόλλητου βινυλίου διαφόρων σχεδίων σε όλο το αμάξωμα ή σε κάποια μέρη αυτού, ανάλογα με τις προσωπικές επιλογές του πελάτη.

Όλες οι παραπάνω εργασίες γίνονται στις εγκαταστάσεις της Ford Βροχίδης – Χατζής Α.Ε στη Θεσσαλονίκη (Γεωργικής Σχολής 29, Πυλαία, 57001) από εξειδικευμένους τεχνίτες τόσο της εταιρείας, όσο και της Car Audio Νίκου, που φημίζονται στην πόλη μας για τις εξελιγμένες παροχές ήχου.

Όσον αφορά στην τιμή του Ford Ranger Raptor Black Force της Ford Βροχίδης – Χατζής Α.Ε., αυτή κυμαίνεται μεταξύ 70.000 – 75.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένης της αγοράς του «απλού» Raptor) ανάλογα με τις επιθυμίες του πελάτη, ενώ ο τελευταίος μπορεί να προσθέσει ορισμένα μόνο από τα παραπάνω (και όχι όλα) καλούδια και τότε τροποποιείται ανάλογα το κόστος. Και φυσικά οι υπηρεσίες παρέχονται τόσο σε ήδη κατόχους του Raptor, όσο και σε νέους ιδιοκτήτες.

Μέχρι όμως να φτάσει η στιγμή να οδηγήσουμε το νέο «άρμα» της Ford Βροχίδης – Χατζής, ας απολαύσουμε τις εικόνες που κατέγραψε ο φακός μας κατά την αποκάλυψή του…