full screen background image
Search
Πέμπτη 20 Σεπτέμβριος 2018
  • :
  • :

Ράλλυ Ντακάρ 2018: 4η ημέρα [VIDEO]

Αυτοκίνητα: Χατ-τρικ για την Peugeot!

Ανοδική πορεία πήρε Peugeot  στο Ράλλυ Ντακάρ 2018  με την κατάκτηση των τριών πρώτων θέσεων τόσο στην τέταρτη ειδική διαδρομή όσο και στη γενική κατάταξη της βαθμολογίας. Ωστόσο. δυσάρεστη αποδείχτηκε η τέταρτη ειδική για τους Cyril Despres και David Castera που χτύπησαν σε ένα βράχο με το πίσω δεξί μέρος του 3008DKR Maxi.

Οι Sébastien Loeb/Daniel Elena κατέκτησαν την πρώτη τους ειδική διαδρομή στο φετινό Ντακάρ και αναρριχήθηκαν στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης. Το πλήρωμα είχε μία όμορφη ημέρα δίχως να αντιμετωπίσει κανένα ουσιαστικό πρόβλημα σε μία ειδική συνολικού μήκους 330 χιλιομέτρων. Αυτή ήταν από τις μακρύτερες non-stop που έχουν γίνει ποτέ στην ιστορία του Ντακάρ.

Ο Carlos Sainz ξεπέρασε την κακή εκκίνηση που είχε όταν με το συνοδηγό του Lucas Cruzgot κόλλησαν στην άμμο. Μόλις ξεπέρασαν αυτό το εμπόδιο κινήθηκαν πολύ γρήγορα και δίχως να υποπέσουν σε κανένα άλλο λάθος σημείωσαν τον δεύτερο καλύτερο χρόνο στην ειδική. Έτσι ανέβηκαν στην τρίτη θέση της γενικής βαθμολογίας. Το χατ τρικ της ομάδας συμπλήρωσαν οι Stéphane Peterhansel/Jean-Paul Cottret οι οποίοι κατάφεραν να διατηρήσουν την πρώτη τους θέση στη γενική κατάταξη.

Όσο για τους Cyril Despres/David Castera Carlos, η ομάδα της Peugeot έδωσε μεγάλη μάχη με το χρόνο ώστε να επισκευάσει το αγωνιστικό No. 308 και το πλήρωμα να επανέλθει δριμύτερο για την επόμενη ειδική.

Φορτηγά: Ο Nikolaev περνά μπροστά από τον Villagra

Ο πρωταθλητής της κατηγορίας των φορτηγών Eduard Nikolaev (Kamaz) παρουσίασε μια επιβλητική απόδοση στην τέταρτη ειδική διαδρομή στην κατηγορία φορτηγών, ξεπερνώντας τον πλησιέστερο αντίπαλό του, Federico Villagra (Iveco), με διαφορά σχεδόν μισής ώρας. Η νίκη της ειδικής αυτής – η δεύτερη στο φετινό αγώνα για τον Nikolaev- έχει χαρίσει στο Ρώσο μια διαφορά 36m55s μακριά από τον Villagra στη γενική κατάταξη.

Μοτοσυκλέτες: Εκτός ο Sunderland, μπροστά ο van Beveren

Ο Adrian van Beveren της Yamaha πήρε το προβάδισμα του Ράλλυ Ντακάρ 2018 στην κατηγορία των μοτοσυκλετών αφού κέρδισε την τέταρτη ειδική από τον Sam Sunderland, που δυστυχώς αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.

Ο αναβάτης της KTM Sunderland έπρεπε να διακομιστεί με ελικόπτερο μετά από ατύχημα στη διαδρομή των 330 χλμ. της San Juan de Marcona της Τρίτης, έχοντας μέχρι εκείνη τη στιγμή διαφορά πάνω από τέσσερα λεπτά στην κορυφή της συνολικής κατάταξης με δύο νίκες στις τρεις πρώτες ειδικές του αγώνα. Ο Βρετανός υπέστη τραυματισμό στην πλάτη μετά από πτώση που είχε, ο οποίος μάλιστα αποδείχθηκε αρκετά σοβαρός ώστε οι γιατροί να αποκλείσουν τη συμμετοχή του αναβάτη στο υπόλοιπο του φετινού αγώνα.

Η εγκατάλειψη του Sunderland άλλαξε ριζικά τη σειρά στη γενική κατάταξη, η οποία τώρα οδηγείται από τον van Beveren, αφού ο Γάλλος εξασφάλισε τη δεύτερη νίκη της σταδιοδρομίας του στο Ράλλυ Ντακάρ με πέντε λεπτά διαφορά. Οι αναβάτες ξεκίνησαν την ειδική σε ομάδες των 15 που αναχωρούσαν ανά διαστήματα πέντε λεπτών και εκείνοι που ξεκίνησαν στο δεύτερο γκρουπ – συμπεριλαμβανομένου του van Beveren – ήταν μπροστά για το μεγαλύτερο μέρος της σκηνής.  Ο van Beveren και ο πρώην πρωτοπόρος στην κατηγορία, Joan Barreda, πέρασαν το έκτο σημείο χρονομέτρησης (waypoint) της διαδρομής με μόλις έξι δευτερόλεπτα διαφορά, αλλά ο Ισπανός έμεινε πίσω κατά 10 λεπτά στα τελικά στάδια, τερματίζοντας ένατος.


Στο τέλος, ήταν ο συμπαίκτης του στη Yamaha, Xavier de Soultrait, ο οποίος αποδείχθηκε ο πλησιέστερος αντίπαλος του van Beveren, αν και 5m01s πίσω του στο τέλος. Ο Matthias Walkner τερμάτισε τρίτος, με άλλα δύο λεπτά διαφορά πίσω και είναι πλέον ο αναβάτης της KTM με τη μεγαλύτρη βαθμολογία μετά την αποχώρηση του Sunderland. Με 1m55s πίσω από τον van Beveren και δεύτερος συνολικά είναι ο οδηγός της Husqvarna, Pablo Quintanilla – ο τέταρτος ταχύτερος στην ειδική-, ακολουθούμενος από τους Kevin Benavides και Walkner.

Quad: Ο Karyakin χάλασε το σερί του Casale

Ο πρωταθλητής του Ντακάρ, Sergey Karyakin αρνήθηκε στον Ignacio Casale την τετάρτη διαδοχική νίκη του, κερδίζοντας τον Χιλιανό στην τέταρτη ειδική κατά 43 δευτερόλεπτα. Η νίκη οδηγεί στη δεύτερη θέση τον Karyakin στη συνολική κατάταξη πίσω από τον Casale κατά 25m30s. Ο Alexis Hernandez ήταν ο καλύτερος από τους υπόλοιπους πίσω από το ζευγάρι, γεγονός που επέτρεψε στον Περουβιανό να ξεπεράσει τον Pablo Copetti για την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη.